à Pagina principala
à Fotbal Intern
à Fotbal Extern
à Formula 1
à Polo
à Handbal
à Basket
à Alte Sporturi
 
à Arhiva ziar
à Contact
à Publicitate
à Redactia
à Abonamente
 
Echipa noua!... Profesionistii sportului bihorean
   
   
 
ç Inapoi la prima pagina
 
 
 
Zig-Zag prin sportul bihorean

 

Blaga vs. Filip 0-2
Baieti de aur, baieti de argint… Cum poti sa-ti umilesti cel mai rau „superioru’ de partid? O spune nea Petrica Filip. Si-a tras echipa de judo clasa întâi si a trimis-o la Brasov sa se bata cu echipele lui Vasile Blaga


Si ce mai combinata: Dinamo Brasov – Dinamo Bucuresti! Trupetii lui Sandu Lungu si Emil Morar au maturat pe tatami cu cei de la MAI si au luat si aurul, si argintul, aceasta din urma medalie fiind obtinuta de tineri, de fapt de juniori! „Privind partea buna a lucrurilor, ne bucura ca emotiile prin care am trecut au fost depasite. Sincer, ne-a fost frica de Brasov, ca erau la ei acasa, plus ca mai venisera si dinamovistii din Bucuresti. Mai era si Harghita, cu trei stranieri… Ca am luat aurul, ne-am îndeplinit obiectivul. Când am luat si argintul, l-am depasit! Partea rea, în gluma spun, este ca acum, daca în 2008 luam aur si bronz, o sa se considere ca nu ne-am îndeplinit obiectivul!”, a spus Alexandru Lung, fost campion mondial si european de tineret, acum antrenor al echipei oradene. Pâna la urma, din toata disputa asta, Blaga vs. Filip, a câstigat Marius Vizer, care le-a mai aratat o data oamenilor de sport din Oradea ce înseamna infrastructura si condensare a valorilor.

Ce doreati, minuni?

CSM Oradea si-a pus mari sperante în meciu’ Minaur II – Odorhei, din etapa a 16-a a Diviziei A3. Oradenii sperau ca o prima minune sa se întâmple. Şi au crezut, ca niste copii, mai ales ca nea Bebe (Avramescu), fostul antrenor al CSM-ului si actualul antrenor al „campioanei provinciei”, Minaur, si-a facut datoria.

A trimis un portar, un pivot si un inter la echipa a II-a. „E si promovarea mea”, a spus Avramescu. Când au aflat ca baimarenii conduc cu scorul de 17 la 9, nebunia a cuprins tabara oradeana. Ca tacâmul sa fie complet, mai ca-ti venea sa deschizi o sampanie la 26-21 si înca vreo zece minute din meci. Nu s-a întâmplat nicio minune. HC Odorhei a câstigat cu 33-30. Am aflat ca Nelu Marta, patronul echipei Marta Baia Mare, si-a trimis copilul în teren la 26-21 si acesta a facut ce i-a cerut taticu’, prostie dupa prostie. Şi n-a fost singurul. Asa ca, baietii lui Verestay Attila au mai facut un pas spre promovare. Ce-a aflat INFORMATIA? Ca, de cinci ani încoace, Marta Baia Mare îsi face cantonamentele la… Odorhei! Şi sa mai adaugam un aspect… Credeti ca, întâmplator, amicalul „de lux” la nivel de echipe reprezentative, România – Ungaria, va avea loc la Odorhei? Si iaca, facui o greseala… De ce naiba n-oi fi scris Ungaria – România?!!

Probleme la aterizare

De decolat, or fi decolat baschetbalistii spre Otopeni, dar cu aterizarea au avut serioase probleme. Asa ca, baietii din Otopeni au învins Oradea cu 84-77. De fapt, meciu’ s-a împartit în doua. Primele reprize dominate de aviatorii de New York, urmatoarele de sârbo-americanu’-belgianu’ lui Kosa. Mai sunt opt etape de campionat si tare ne este frica… Sansele de a prinde play-off-ul au scazut dupa ce s-a pierdut la Otopeni. Hai la calcule. Rapidul si Brasovul vin la Oradea. EGAL DOUA victorii. Oradea merge la Asesoft, la Dinamo, la Arges. EGAL TREI ÎNFRÂNGERI. Ca sa nu zicem patru, ca mai vine si Clujul aici, la Oradea. Mai sunt în program doua meciuri: BCM Tg. Mures, chiar proxima etapa, la Oradea, si jocul de la Rm. Vâlcea. Eiii! De ele depind multe.

Scandalul „excelenta”

E mult spus „scandal”. Este vorba de acordarea premiului de excelenta lui Petrut Dragan, directorul CSM Oradea. Sunt multe aspecte de lamurit. Unul ar fi acela ca este director într-un club aflat sub tutela organizatorului, primaria Oradea. Al doilea este ca au fost sapte voturi. Cinci ale comisiei si doua ale publicului. Asa s-a nascut controversa. Parerile sunt împartite. Ca nu trebuia sa concureze cu un subaltern, respectiv cu judoka Daniel Fâsie. Ca nu avea dreptul la premiul în sport, ci în management. Ca avea dreptul, pentru ca a organizat „europenele” de polo juniori. Ca nu avea dreptul pentru ca, daca-i premiul de sport, trebuie dat unui sportiv. Ca avea dreptul pentru ca regulamentul nu prevede explicit ca e vorba doar de sportivi, sau antrenori. Ca, normal, Sokolovski, alpinistul din Alaska, trebuia sa primeasca premiul… Cum sa-l primeasca din moment ce regulamentul zice ca performanta trebuie recunoscuta de federatia de specialitate, iar F.R. Alpinism nu a recunoscut performanta oradeanului? Când Sokolovski a fost îndreptat spre „Acte de curaj” s-a raspuns ca nu l-a pus nimeni sa urce muntii din Alaska! S-a mai spus ca era mai normal ca premiul sa-l ia Anca Wallmen, dar si Anca l-ar fi luat tot pentru ca e sef de organizatie sportiva! Ca titlul trebuie acordat unui antrenor, pentru ca directorii conduc, iar sportivii au parte de „n” premieri, cum a fost cazul lui Dan Fâsie.

Dar noi avem o întrebare. Cu ce e de vina Petrut Dragan ca a fost ales excelentul anului 2006 în sport? Doar nu s-a votat singur. Repetam. Au existat, teoretic, sapte voturi. Trebuia sa fie aleasa, dintr-o gradina, a mai frumoasa rosie. No… Si au ales un castravete. Petrut Dragan nu are nicio vina. Omul îsi vede de treaba, cu sau fara premiul de excelenta. Când a gresit, a fost taxat cu promptitudine de INFORMATIA. Si va mai fi. Pentru aceasta, va invitam sa rasfoiti arhiva noastra.

În urma „excelentelor” din 2006, s-a nascut o idee. Aceea ca, cel putin la sport, regulamentul trebuie revizuit. Sa se stie una si buna, sa nu se mai bâjbâie. De altfel, urmarind cu atentie Gala, am sesizat ca, din 14 premieri, vreo 13 au fost contestabile. Revizuiti regulamentul, spuneti ce-i de spus si gata!

INFORMATIA are însa o singura parere. Sportivul e chintesenta sportului. Ni se rupe de conducatori, de arbitri sau stadioane, de organizari de competitii sau investitii. Daca vrei sa joci un fotbal, dai jos ghiozdanul din spate, pui doua carti drept bara si rogi un coleg sa-ti traga la poarta. Daca mai ai trei prieteni poti juca un fotbal pe cinste, fara sa-l anunti pe primar. Pentru asta nu-i nevoie nici de premii, nici de excelente, nici de oficiali. SPORTIVUL conteaza.

 

 
 
 
2004 - 2005 © SC. Daol Comimpex SRL. Toate drepturile rezervate