Pagina principala
Fotbal Intern
Fotbal Extern
Formula 1
Polo
Handbal
Basket
Alte Sporturi
Arhiva ziar
Contact
Publicitate
Redactia
Abonamente
Inapoi la stirile din sectiunea Handbal
Handbal - Liga Nationala: Pas gresit al oradenilor in Valea Jiului

Lignitul Pandurii Targu-Jiu - CSM Leonardo Oradea 31-28 (14-12) La patru ani de la ultimul meci sustinut pe prima scena a handbalului romanesc, formatia CSM Leonardo Oradea a debutat Intr-o noua editie a Ligii Nationale, Intalnind, In deplasare, formatia Lignitul Pandurii Targu Jiu. Cu toate ca au avut o evolutie peste asteptari, oradenii au cedat, in final, pe fondul unor cauze obiective, dar si al unor momente de neatentie in defensiva.

Desi multi erau sceptici cu privire la sansele formatiei oradene de a face o figura onorabila pe prima scena a handbalului autohton, iata ca aceste previziuni au fost infirmate, iar primul joc al elevilor pregatiti de Adrian Stot si Adi Rus pe scena Ligii Nationale, desi s-a soldat cu un esec, a reprezentat o evolutie foarte buna a oradenilor, care au fost foarte aproape de a obtine un rezultat favorabil pe terenul unei formatii care cedeaza foarte greu puncte. Debutul de meci a fost unul echilibrat, ambele combatante mergand cap la cap mai bine de jumatate de repriza, apoi gazdele au preluat initiativa si au intrat la cabine cu un avantaj de doua goluri, dar sa spunem ca oaspetii au avut mingea In ultimele 30 de secunde, au ratat si, pe contraatac, minerii au Inscris, astfel ca tabela a indicat 14-12, In loc de 13-13. Si mitanul secund avea sa ofere o replica destul de consistenta a oradenilor, jocul lor foarte bun materializandu-se cu o egalare la 20, dar apoi a intervenit un scurtcircuit, voit sau nu, asta doar gazdele o stiu, care a franat elanul echipei oradene si, pe fondul unor greseli personale, cei de la Lignitul au smuls o victorie ce putea sa revina la fel de bine si oradenilor, daca acestia ar fi avut un dram In plus de experienta. Dar aceasta se castiga In timp, important este ca echipa a jucat un handbal de calitate si daca va continua pe acest drum si daca se vor materializa si cele doua plombe vizate de conducerea CSM (doi jucatori sarbi), atunci obiectivul salvarii de la retrogradare poate fi Indeplinit.
Lignitul Pandurii Targu-Jiu - CSM Leonardo Oradea 31-28 (14-12) Lignitul: Albici, Bichir, A. Radulescu - portari; Apolzan 4, Andries, Clenciu 4, Enache 4, Eremia, Filip 9, Ilies 3, Panait, Mazilu 6, Radu 1, P. Radulescu. Antrenor: Liviu Andries
CSM Leonardo: Andrei, Vladut - portari; Colesnic 6, Bernicu, Pancler, Mateas 1, Libert 4, Nita 1, Apostol 1, Munea 8, Boescu, Roman 4, Simeria, Sandru 3. Antrenori: Adrian Stot, Adrian Rus
Arbitri: Viorel Dobre (Bucuresti), Octavian Fanata (Arad).
Rezultatele inregistrate in runda inaugurala:
Steaua Bucuresti - HC Minaur Baia Mare 34-28 (17-14)
Romvag Caracal - UCM Resita 31-34 (17-11)
HCM Constanta - Armatura Cluj 46-18 (23-10)
Poli Iasi - Poli Izometal Timisoara 25-28 (14-12)
Uztel Ploiesti - Dinamo Brasov 28-25 (13-12)
Intalnirea CSM Medgidia - Dinamo Baumit Bucuresti se va juca maine, de la ora 17.00.
Etapa viitoare:
(duminica, 18 septembrie, ora 11.00):
UCM Resita - CSM Leonardo Oradea, Dinamo Brasov - Lignitul Pandurii Targu Jiu, Poli Izometal Timisoara - Uztel Ploiesti, Agronomia Cluj-Napoca - Poli Iasi, Minaur Baia Mare - HCM Constanta, Dinamo - Steaua, Romvag Caracal - CSM Medgidia.

C.N.


2004 - 2005 SC. Daol Comimpex SRL. Toate drepturile rezervate