Pagina principala
Fotbal Intern
Fotbal Extern
Formula 1
Polo
Handbal
Basket
Alte Sporturi
Arhiva ziar
Contact
Publicitate
Redactia
Abonamente
Inapoi la stirile din sectiunea Fotbal Intern
Satelitul lui CF Liberty l-a detronat pe cel al FC Bihor

Divizia D a devenit o afacere a echipelor satelit, cel putin asa pare dupa disputarea primelor patru etape. Lupta pentru sefie se da, momentan, Intre FC Bihor II, echipa a doua a gruparii ros-albastre, si Damore Alparea, satelitul celeilalte divizionare B din judet, CF Liberty Salonta.

Echipa oradeana, pregatita de Danut Baba si Vig Zoltn nu a rezistat decat o etapa In fruntea clasamentului, cedand prima pozitie echipei din Alparea, care, duminica, a castigat la trei goluri diferenta In fata otelarilor steieni. Diferenta a fost Insa suficienta pentru ca Damore, antrenata de Ioan Pop si Gheorghe Atesan, sa urce pe locul I, devansand la golaveraj (mai multe goluri marcate) gruparea ros-albastra, care nu a reusit decat un succes la limita In fata echipei Unirea Valea lui Mihai. Unicul gol al meciului a fost Inscris dupa pauza, de Popescu (min. 64), care a fructificat centrarea lui Balea. Oradenii au Incheiat jocul In doar zece jucatori, Cisteian fiind eliminat, corect, de centralul Erdei, dupa ce l-a lovit cu cotul pe un adversar. Decizia a fost justa, nu neaparat pentru gravitatea faptei, ci mai mult pentru intentia jucatorului si lipsa de fair play de care acesta a dat dovada. Cisteian este un jucator de perspectiva al FC Bihor, care va trebui, Insa, sa constientizeze ca nu va putea face saltul la fotbalul profesionist daca va fi preocupat, In continuare, de asemenea manifestari care nu au nimic In comun cu acest joc.
Din culisele rundei:
Remiza alba la Marghita, acolo unde Frontiera a reusit sa termine cea de-a doua partida fara Infrangere din acest sezon. Oradenii au acumulat doua puncte, dar sunt singura formatie care nu a marcat nici un gol In primele patru etape. De cealalta parte, gazdele se afla In perioada cautarilor, pentru a pune la punct o echipa competitiva care, In doi ani, sa atace promovarea In Divizia C.
Duelul celor doua formatii de pe Crisuri s-a desfasurat la Tinca, si a fost castigat de alesdeni. Cu o echipa mai omogena, formatia de pe Crisul Repede, condusa de Mircea Madar, a Invins tanara si ambitioasa echipa de pe Crisul Negru, antrenata de Fane Zima. Interesant este ca, pana nu demult, Crisana a fost pregatita de Fane Munteanu, cel care, alaturi de Mircea Madar, a petrecut mai multi ani la carma echipei din Alesd, pe cand aceasta activa In esalonul trei al fotbalului romanesc. Iaz si Coste au marcat In primul mitan pentru alesdeni, gazdele reducand din handicap prin Fechete, dupa pauza.
Derby-ul zonal dintre Minerul Stei si Biharea Vascau s-a Incheiat cu succesul gazdelor, care confirma debutul bun din acest sezon, In timp ce vascauanii par sa dea primele semne de oboseala, dupa startul excelent de sezon. Pentru gazde, au marcat Matei, Hardalau si Rat, golul de onoare al oaspetilor fiind Inscris de juniorul Marius Merce.
Echipa din Tetchea continua seria succeselor, impunandu-se clar pe terenul formatiei Petrolul Suplac, gratie golurilor marcate de Pascalau, Mangra, Luput si Lazar. Revelatia sezonului trecut a Diviziei D reuseste, astfel, sa tina pasul cu cele doua echipe satelit.
Romtrans Oradea este o alta grupare care are un start excelent de campionat. Echipa pregatita de prof. Vasile Puscas a Invins cu 3-0 Luceafarul Oradea, formatie pentru care au evoluat si cativa jucatori de la Lotus Felix. Barleanu a realizat un hattrick, Ingenunchind de unul singur formatia adversa, care ramane singura grupare fara nici un punct acumulat dupa patru etape.
Damore Alparea si-a facut norma de patru goluri pe teren propriu si a trecut In fruntea clasamentului. Nefolositi la prima echipa, atacantul Sebi Ianc a realizat o dubla, iar mijlocasul Radu Somodi a marcat si el pentru satelitul CF Liberty. Golul marcat de Toseschi (min. 78) a avut darul de a urca echipa din Alparea pe prima pozitie.
Victoria Avram Iancu n-a reusit sa Invinga nou promovata Izvorul Cociuba Mare, cu toate ca a evoluat In fata propriilor suporteri. Ambele goluri ale oaspetilor au fost marcate de Budean (min. 20 si 83) In timp ce, pentru echipa pregatita de Dionisie Dobray, au punctat Mihai Bene (min. 52) si Catalin Buzgau (min. 73). Programul etapei a V-a (17-18 septembrie): Luceafarul Oradea - Bihoreana Marghita, Otelul Stei - Romtrans Oradea, Izvorul Cociuba Mare - Damore Alparea, Unirea Valea lui Mihai - Victoria Avram Iancu, Locadin Tetchea - FC Bihor II, Biharea Vascau - Petrolul Suplac, Crisul Alesd - Minerul Stei, Frontiera Oradea - Crisana Tinca.

Alin Roman


2004 - 2005 SC. Daol Comimpex SRL. Toate drepturile rezervate