ŕ Pagina principala
ŕ Fotbal Intern
ŕ Fotbal Extern
ŕ Formula 1
ŕ Polo
ŕ Handbal
ŕ Basket
ŕ Alte Sporturi
 
ŕ Arhiva ziar
ŕ Contact
ŕ Publicitate
ŕ Redactia
ŕ Abonamente
 
 
 
ç Inapoi la stirile din sectiunea Fotbal Intern
 
 
 
Armatura spune “pas”

 

Infrangerea suferita de FC Bihor, coroborata cu victoriile obtinute de Universitatea Cluj si Gaz Metan Medias, ne prezinta, Inca din etapa a IV-a, doua dintre pretendentele la Divizia A. Daca de Medias stiam, Clujul poate fi o mica surpriza, desi declaratiile care au precedat campionatul au fost pline de optimism.

In fine, Armatura Zalau si-a anuntat abandonul din motive arhicunoscute. Cele de ordin financiar.
Gaz Metan Medias - Corvinul Hunedoara 3-0 (3-0)
Au marcat: V. Stoica ’16, Boaru ’29, Oprea ‘43
Dominarea teritoriala a gazdelor a fost concretizata, rapid, prin golul marcat lejer, cu latul, de Vilmos Stoica. Tot cu latul a marcat si Boaru dupa 13 minute. La 2-0, partida era ca si Incheiata, mai ales pentru o grupare de talia mediesenilor. A mai marcat Oprea, cu putin Inainte de pauza. Mediasul e In drum spre Divizia A Inca dupa patru etape. Invinsa de Liberty etapa trecuta, Corvinul nu-si gaseste cadenta. La Medias nici nu avea cum.

FCM Resita –Minerul Lupeni 2-0 (1-0)
Au marcat: C. Bar ’24, Cl. Balaci ‘52
Resitenii au cautat, Inca din debutul jocului, sa puna mari probleme defensivei revelatiei Diviziei B, iar o victorie ar fi coincis si cu primul succes stagional pentru echipa din Valea Domanului. Ex-rapidistul Cosmin Bar a marcat un gol important pentru echipa sa, el fiind imitat de Claudiu Balaci, care l-a Invins pe portarul oaspetilor cu o lovitura de cap, “specialitatea casei”. Echipa din Lupeni depune pentru prima data armele.
Armatura Zalau – Apulum Alba Iulia 1-3 (1-0)
Au marcat: Farcas ‘31/Scarlat ’52, Muzac ‘75, Rata ‘87
Inaintea debutului de partida, crainicul stadionului a anuntat ca acesta avea sa fie ultimul joc pe care Armatura Il disputa In Divizia B, echipa urmand sa se retraga din campionat si sa activeze In Divizia D, din cauza crizei financiare. Zalauanii au dorit sa-si ia adio de la B, cu o victorie. In prima parte, zalauanii chiar au reusit. Si sa castige, si sa marcheze primul lor gol In actualul campionat. La fel a facut, din lovitura libera, Scarlat. Adica, primul gol pentru Apulum In acest campionat. S-ar putea ca acest rezultat sa nu conteze prea mult daca Armatura va apela la cea mai drastica masura, retragerea din campionat. Armatura este prima care spune pas, desi decizia va trebui confirmata In aceste zile. Unirea Dej – Gloria II Bistrita 0-0
A fost, de fapt, un duel Intre satelitii divizionarelor A, CFR Cluj si Gloria Bistrita, un meci oficiat de un oradean, Ciprian Damsa. Scorul final este, In fapt, o victorie pentru gazde, pentru ca, pe final de joc, oaspetii au ratat o lovitura de la 11 metri. Pentru Dej, a fost greu fara jucatorii “disponibilizati” din doua In doua saptamani, de la feroviarii clujeni. Altfel, desi a fost un meci de 0-0, n-au lipsit ocaziile de gol.

CFR Timisoara – “U” Cluj 0-3 (0-2)
Au marcat: Jula II ’25 si ’45, Giurgiu ’90+3 (p)
Jula i-a executat pe feroviarii timisoreni Inca din prima repriza, cand si-a trecut In cont o dubla. Banatenii au Incercat sa repare ceva la pauza, dar cei care au marcat au fost tot clujenii, e adevarat, din penalti. Clujul e pe drumul cel bun, si a jucat cu CFR Timisoara precum cu CFR Cluj. Trei puncte meritate si extrem de importante pentru moralul echipei studentesti, care are ganduri mari In acest sezon. Sa vedem cat va tine buna dispozitie la Cluj.

Olimpia Satu Mare – Unirea Sannicolau 3-2 (1-1)
Au marcat: Tempfli ’11 si ‘ 66, Neacsa ‘75/ Tulcan ’23, Fenes ‘71
Satmarenii au Inceput tare, au ratat o suita de ocazii, dupa care au marcat, Insa au continuat sa riste si oaspetii i-au taxat la un contraatac al lui Tulcan. Impulsionati de veteranul Tempfli, jucatorii Olimpiei au mai marcat o data, Insa Unirea a gasit puterea sa riposteze si sa egaleze din nou! In cele din urma, conform cursului jocului, a venit si golul izbavitor, reusit de Neacsa. Rasarise soarele pe strada Olimpiei.

Etapa viitoare (sambata, 17 septembrie):
Liberty Salonta – Olimpia Satu Mare;
IS Campia Turzii – Gaz Metan Medias;
Corvinul Hunedoara – FC Bihor; UTA – FCM Resita;
Minerul Lupeni – Armatura Zalau;
Apulum – Unirea Dej;
Gloria Bistrita II – CFR Timisoara;
“U” Cluj – Unirea Sannicolau.

Dan Sarbu

 

 
 
 
2004 - 2005 © SC. Daol Comimpex SRL. Toate drepturile rezervate